Doelstellingen
Bestuur
Restauratoren
Willem Coolen
Vincent van Drie
Ubald Elshuis
Riet Groot Koerkamp
Axel van der Horst
Jos Houbraken
Dick Oostendorp
Melgert Spaander
Dick Oostendorp

Interieur- & Meubelstoffering

Vlasakker 12
3417 XT Montfoort
tel 0348-471921
www.oostendorp-stoffering.nl

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ook meubelstoffeerders het belang van het restaureren of zelfs conserveren van meubelstofferingen gingen inzien. Tot voor kort werd het hergebruik van bestaande en originele stoffeeronderdelen bestempeld als “niet kundig genoeg zijn om nieuw te maken”. Gelukkig ontstaat nu steeds meer het besef dat de stoffering een wezenlijk onderdeel is van het totale ontwerp van een zitmeubel.

Het hergebruiken van originele stoffeeronderdelen is mijn specialisme. Ook het reconstrueren van ontbrekende stofferingen behoort daartoe. Ons bedrijf hecht veel belang aan het gevoel voor verhoudingen en lijnen die passen bij de stijlperiode van het zitmeubel. Wij geven advies op het gebied van stijlgebonden stoffen en de bijbehorende afwerking met passementen of siernagels.

Ik vind het belangrijk om meubels hun oorspronkelijke vorm, zoals deze in samenspraak tussen ontwerper en stoffeerder tot stand kwam, weer in ere te herstellen.Vragen of opmerkingen voor Dick Oostendorp
NAW gegevens
Contactpersoon
E-mailadres
Vraag of opmerking
CAPTCHA
*Verplichte velden

DoelstellingenBestuurRestauratoren