Doelstellingen
Bestuur
Restauratoren
Willem Coolen
Vincent van Drie
Ubald Elshuis
Riet Groot Koerkamp
Axel van der Horst
Jos Houbraken
Dick Oostendorp
Melgert Spaander
Willem Coolen

Beschilderde binnenruimten & objecten

Grote Beemd 6
5281 CD Boxtel
tel 06 515 803 44
fax 0411 673 616
www.decoratie-restauratie.nl

Historische binnenruimten zijn een combinatie van vorm en kleurrijke beschilderingen. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander.

Kleur en tekening ondersteunen de architectuur. Soms kan de waardering voor interieurdecoraties binnen één decennium totaal veranderen. Werd de neogotiek in de jaren '50 van de 20e eeuw nog hooglijk gewaardeerd, in de periode daarna verdwenen bijna alle uitingen van deze kunst uit het Nederlandse kerkinterieur.

In onze huidige tijd probeert men weer de verloren samenhang van deze kerkinterieurs terug te brengen. Restauratie en reconstructie van de neogotische polychromie vraagt een gedegen kennis en beheersing van de 18e en 19e eeuwse schildertechnieken.

Vooronderzoek behoort dan ook zeker tot de werkzaamheden om in overleg met de architect, conservator en opdrachtgever tot een goed restauratieplan te komen.
Door zoveel mogelijk met reversibele materialen te werken en de werkzaamheden te documenteren geven we toekomstige generaties de kans om onze keuzes en afwegingen te begrijpen en daar nieuwe aan toe te voegen.

Vragen of opmerkingen voor Willem Coolen
NAW gegevens
Contactpersoon
E-mailadres
Mijn vraag / opmerking
CAPTCHA
*Verplichte velden

DoelstellingenBestuurRestauratoren